ALPIN FILM FESTIVAL propune publicului două expoziţii-eveniment.

 

In perioada 23 - 30 ianuarie , Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni va găzdui o expoziţie de fotografie excepţională, cuprinzând fotografii vechi cu primele cabane din Carpaţi, de la sfârşitul secolului 19, sub tema « ISTORIA CABANELOR DIN CARPATI ».

 

Expoziţia cuprinde şi o serie de fotografii-document, din colecţia Roland Welkens, ce recuperează vizual cucerirea unui traseu mitic din Masivul Bucegi, în 1956: traseul Fisurii Albastre, pe cale directă.

 

ISTORIA CABANELOR DIN CARPAȚI

 

Expoziţia foto inedită este realizată, în acest an, în colaborare cu Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor/ Siebenbürgischer Karpatenverein. Cunoscută sub acronimul SKV, a apărut în 1880 la Sibiu şi este astăzi una dintre cele mai vechi asociaţii montane active din lume. Este asociaţia despre care Nicolae Iorga scria în 1919: ”SKV-ul a deschis frumuseţea munţilor ardeleni turismului şi a introdus civilizaţia în regiuni sălbatice şi încă nepătrunse, sub formă de poteci şi case de adăpost.”

 

Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor a construit şi reconstruit cabane în 40 de locaţii pe întregul lanţ carpatic românesc. 11 dintre ele există şi astăzi, nu foarte schimbate, iar unele, din păcate, au fost lăsate în paragină.

 

Expoziţia reuneşte pozele din vremea când au fost construite aceste cabane, începând cu 1883,  anul în care a fost construită cabana  SKV din Masivul Postăvaru, cea mai veche cabană montană în funcţiune din România.

 

FISURA ALBASTRĂ

 

Aceeaşi expoziţie găzduieşte o serie de 24 de fotografii din colecţia Roland Welkens,  cel care în perioada 1955 – 1956  a cucerit FISURA ALBASTRĂ pe cale directă, în expediţia din care au mai făcut parte cap de coardă: Alexandru Floricioiu şi Norbert Hiemesch.

Fisura albastră este localizată în zona oraşului Buşteni, pe peretele Văii Albe a Bucegilor şi este unul dintre cele mai cunoscute trasee de alpinism din România.

 

Expoziţia reprezintă un document fotografic rar, pus la dispoziţie de către autor celor care iubesc muntele şi istoria alpinismului din România.

ALPIN FOTO FESTIVAL

EXPOZITIE : ISTORIA CABANELOR DIN CARPATI

EXPOZITIE : SKV - Inceputurile drumetiei si fotografiei montane in Romania

EXPOZITIE : MUNTELE

ARHIVA ALPIN BOOK FESTIVAL 2016

ALa initiativa Alpin film festival , libraria Okian din Brasov va prezenta o expozitie de fotografie realizata intre ani 1891 - 1911 din colectia SKV.- Siebenbürgischer Karpatenverein / Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor . Evenimentul este realizat de catre SKV cu sprijinul LIbrariei Okian

 

Locaţie – Libraria OKIAN Brasov - Strada Mureșenilor 1, Brașov

Perioada – 23-30 ianuarie 2017

MUNTELE - expoziție Forona în cadrul Alpin Film Festival

Organizația fotografilor de natură din România - Forona și Canon, vă așteaptă să vedeți o expoziție dedicată muntelui ce va fi expusă în Piața Sfatului din Brașov în cadrul Alpin Film Festival, cu sprijinul Primăriei Brașov, Muzeului Județean de Istorie și Agenției Metropolitane Brașov. Sunt expuse 38 de fotografii în format mare, 100x70 cm, ce au fost imprimate pe Canon Océ Arizona 6170XTS. O caracteristică importantă este că panourile sunt iluminate și pot fi văzute în condiții optime chiar și pe timp de noapte.

 

Fotografii care expun sunt: Alex Preoteasa, Simon Bela Attila, Costas Dumitrescu, Cristian Goga, Dan Dinu, Dorin Bofan, Florentina Tilvic, Horia Bogdan, Laurent Lefèvre, Remus Munteanu, Serban Simbotelecan, Zoltan Gergely Nagy și Zsolt Andras Szabo.

 

Expoziția va fi deschisă între 23-30 ianuarie 2017 și reunește peisaje montane și faună, atât din România cât și din alte țări. Vernisarea expoziție se va face miercuri 25 ianuarie de la ora 17, când veți avea ocazia să îi cunoașteți pe unii dintre fotografii care expun și să aflați mai multe despre organizația noastră.

Forona a fost înființată în anul 2015 și reunește unii dintre cei mai cunoscuți fotografi de peisaj de la noi din țară. Organizația își propune promovarea fotografiei de natură și conservarea zonelor naturale prin implicarea membrilor în proiecte ce vizează arta fotografică și protecția mediului. Un alt aspect important este legat de o conduită etica în fotografia de natură, pe care membrii Forona își propun să o respecte și să o promoveze. Mai multe informații despre membrii actuali și despre înscrierea în organizație găsiți pe www.forona.ro

© Alpin Film Festival 2016

       Site realizat de cirlanaru.ro