FIlme ROMANESTI AFF - 2017

29 IANUARIE ORA 16.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu - Beyond Limits (Dincolo de Limite)

Regizor - Nora Dorian

Casa de productie - Nora Dorian (proiect sustinut de sposnsorii prezentati in credite)

Durata - 24 min

Sinopsis- BEYOND LIMITS este povestea a doi tineri cu handicap care vor sa demonstreze ca nu exista nicio limita atunci cand se pune problema implinirii unui vis in care ei cred.

 

29 IANUARIE ORA 16.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu - CIUCAS (serialul Descopera Romania Salbatica)

Regizor - Dan Dinu si Cosmin Dumitrache

Casa de productie - NTD (Nature & Travel Documentaries)

Durata - 25 min

Sinopsis : Filmul prezintă Ciucasul atat din punct de vedere turistic cat si din punct de vedere fotografic. Acesta este ultimul episod al serialului Descopera Romania Salbatica, in care sunt prezentate alte patru rezervatii din tara.

 

29 IANUARIE ORA 16.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu - Light Line

Regizor - Sabin Dorohoi

Casa de productie - WTS

Durata - 7 min

Sinopsis : Flaviu Cernescu, un talentat artist funambul, execută o cascadorie aparte într-un mediu complet natural. El traversează pe sârmă un rău din Parcul Național Domogled (Valea Cernei).  Cascadoria este realizată pe timp de noapte, întreaga zonă fiind împânzită cu lumini colorate.  Până și sârma pe care traversează  râul are un efect fluorescent, lăsând impresia unei “linii de lumină”. Este prima cascadorie din lume care a fost filmată în acest mod. Și nu este vorba numai despre cât de grea este cascadoria propriu-zisă, dar până și escaladarea muntelui s-a dovedit a fi o aventură.

 

29 IANUARIE ORA 16.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu - Valea Bistritei

Regizor - Dan Curean

Casa de productie - Dan Pavaloiu/Radu Puscas

Durata - 50 min

Sinopsis : Valea Bistritei este unul din locurile de legenda din Romania, unde natura si omul inca supravietuiesc alaturi.

Dan Pavaloiu porneste pe firul Bistritei   in cautarea celor mai spectaculoase experiente in natura ;

Coborire cu pluta, observatie de cerbi, cautarea mierii albinelor salbatice sau descoperirea civilizatiei pastorale a Carpatilor Orientali.

 

28 IANUARIE ORA 17.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu - Craiasa Carpatilor

Regizor - Aimee d Albon

Casa de productie - Andrei Baltaretu-Iancu

Durata - 45 min

Sinopsis : Un film despre unul dintre cei mai spectaculosi munti din Romania, iubit si laudat de pasionati, muntele care de-a lungul istoriei a marcat granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca.

 

28 IANUARIE ORA 17.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu - Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni

Regizor - Cristian Ilea

Casa de productie - ILEA PICTURES pentru WWF ROMANIA

Durata - 30 min

Sinopsis : e 300.000 de hectare, în sud-vestul României, se află una din cele mai mari bogății ale Carpaților, 6 arii naturale protejate (4 Parcuri Naţionale, 1 Parc Natural şi un Sit Natura 2000), cu un potențial mare de de conectivitate. Zonele sălbatice sunt și „termometrul” sănătății noastre de fiecare zi, pentru că ele ne vorbesc despre sănătatea și bunăstarea naturii. Însă ele fac mai mult decât să dea un diagnostic și mai mult decât să trateze, întărind rezistența ecosistemului în fața schimbărilor climatice. Folosite înțelept, zonele de sălbăticie ne pot oferi beneficii «moderne», cuantificabile economic: valoarea estetică a peisajului, spațiile de recreere, plantele medicinale, apa, toate acestea și multe altele sunt oportunități de afaceri și turism, deci surse de prosperitate directă.

Film realizat în cadrul proiectului „Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni” e cofinanțat printr-un grant din partea Elveției acordat prin Contribuția Elvețiană la Uniunea Europeană extinsă. Titlul original al proiectului este „Southwestern Carpathian Wilderness and Sustainable Development

 

28 IANUARIE ORA 17.00

PREDEAL, LICEUL TEORETICMIHAIL SAULESCU

Titlu -  Episodul 50: Traversarea Multilor Rodnei

Regizor - Ioan Stoenica

Casa de productie - Ioan Stoenica

Durata - 49 min

Sinopsis : Episodul 50  vă prezintă traversarea de iarnă a munților Rodnei, de la vest la est, în 5 zile geroase de iarnă!

 

© Alpin Film Festival 2016

       Site realizat de cirlanaru.ro