COLECTIE FILME – FUNDATIA CONSERVATION CARPATHIA

Colectie de filme – Fundația Conservation Carpathia
documentare educative

Proiectie: 8 septembrie – ora 18:00 – Cinema Astra / etajul 1

 1. Carpathia: să vorbim despre crearea unui viitor durabil împreună

  Durată: 10.38 minute
  Suntem atât de prinși în detaliile vieții de zi cu zi, încât uităm să mai privim imaginea de ansamblu. Filmul prezintă o imagine de ansamblu asupra principalilor piloni ai activității și misiunii Fundației Conservation Carpathia. Viziunea fundației este de a crea o zonă protejată cu natură sălbatică de talie mondială în sudul Carpaților românești, suficient de mare ca să permită existența unor populații semnificative de carnivore mari și să permită desfășurarea proceselor evolutive naturale. Filmul prezintă eforturile FCC pentru crearea unei noi economii verzi în jurul Munților Făgăraș, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale.

  În viață, ca și în natură, totul este conectat. Când încetăm să tăiem arborii, pădurea crește și o putem proteja. Când pădurile sunt protejate, fauna sălbatică se întoarce. Și dacă viața sălbatică abundă, turismul crește și comunitățile locale prosperă. Pentru că e un lanț în care fiecare verigă contează. Atunci când comunitățile locale prosperă, întreaga țară devine din ce în ce mai sănătoasă. Totul este conectat, totul contează.

 2. Conservation Carpathia și Munții Făgăraș, o poveste despre conservarea naturii sălbatice

  Durată: 4.38 minute
  Practicile de exploatare nesustenabilă și practicile ilegale de folosire a terenurilor au afectat grav mii de hectare de păduri, lăsând pantele montane goale și expuse eroziunii. În plus, gestionarea pădurilor din ultima sută de ani a favorizat întotdeauna arborii considerați valoroși din punct de vedere economic, cum ar fi molidul. Pe suprafețe mari, pădurile originale, mixte, au fost înlocuite de monoculturile deficitare.Din 2012, unde a fost posibil și necesar, Fundația Conservation Carpathia a oferit naturii un nou început, prin activitățile  derulate în planul de reconstrucție ecologică. Și ne angajăm să continuăm să redăm viață pădurilor.

  Filmul prezintă eforturile Fundației Conservation Carpathia pentru resălbăticirea acestor zone prin lucrări de reconstrucție ecologică: crearea unor ochiuri în pădurile de molid și plantarea cu fag, ulm, paltin, brad și scoruș, reconstrucția de-a lungul cursurilor de apă, unde molidul a înlocuit parțial galeriile extrem de importante de anin.

  Viețile oamenilor depinde de pădure și sunt direct legate de ea. Viața comunităților locale e dependentă de această  infrastructură naturală. Și baza acestei infrastructuri e pădurea.

Event Details
Event Details
De neratat