PROGRAM SCURT METRAJE

IRAKLI'S LANTERN

Documentar – Marea Britanie – 18 min
Regizor: Ben Page
Subtitrat română

Aceasta este povestea lui Irakli Khvedaguridze, care la 78 de ani este unicul locuitor al satului care se află la cea mai mare altitudine din Europa. Acesta a petrecut peste 25 de ierni grele la înaltă altitudine, în munții Caucaz din Georgia.

ZERMAT TO VERBIER

Documentar – ELVEȚIA – 17 min
Regizor : Etienne Mérel

În 1942, prima cursă Patrouille des Glaciers a avut loc în Alpii Elvețieni. Destinat la inceput să testeze capacitatea soldaților de a traversa zonele alpine înalte de la Zermatt la Verbier, a inspirat mai târziu pe sportivi din zonă, care au creat o cursa sportivă. În 1984, cursa s-a deschis publicului, femeile fiind acceptate doi ani mai târziu. Patru schiori fac o traversare la mare înaltime in Alpi elvetieni pe acest traseu mitic

Returul la planeta

Documentar – Canada – 13 min
Regizor : Darcy Wittenburg, Darren McCullough, Colin Jones

Timpul trebuie să fie petrecut cu înțelepciune. Dacă nu este doar risipit. Secundă după secundă, moment după moment … suntem cu toții undeva ,să ne bucuram de astfel de momente . Întoarcerea pe Pământ este o călătorie cinematografică în simplul act de a trăi maxim în acele momente cu bicicleta.

APROPIERI

Scurt metraj documentar – Romania – 33 min
Regizor : Ioana Grigore

“Apropieri” este o colecție de povești despre căutări, relevate prin viața interioară și exterioară a salvatorilor montani. Este un film în care omul și natura se întâlnesc în munți, la granița dintre viață și moarte

NORMAL

Scurt metraj documentar – Germania – 5 min
Regizor : Janis Klinkenberg

Andy Holzer este un schior și un cățărător pasionat. În fiecare iarnă, el coboară de unii dintre cei mai înalți munți de pe planetă și face pest 100 de tururi de ski. Pentru Andy cuvântul „normal” poate fi scos din dicționar. Pentru că Andy nu e … normal. El este orb.

Capra la vie

Scurt metraj animatie – Rusia – 5 min
Regizor : Sofiko Badalova

O frumoasă poveste folclorică bazată pe un basm georgian despre o capră tânără care a mâncat toată podgoria fapt ce a atras numai nenorociri.

Event Details