The Magnitude of All Things – proiectie

Intensitatea tuturor lucrurilor/ The Magnitude of All Things
Proiecție realizată cu sprijinul Ambasadei Canadei la București
Canada – 85 min – Premiera românească
Regizor: Jennifer Abbott
Subtitrat română
Proiecție: Marți, 7 septembrie, ora 19:oo | Centrul Cultural Reduta, Brașov

Regizorul Jennifer Abbott (Corporația) își amintește cum totul a început de la o plimbare prin pădure. Era vară, dar părea că ninge. Fulgii de zăpadă erau de fapt particule de cenușă care cădeau din cauza unui incediu de vegetație ce fusesese generat de schimbările climatice. Emoția pe are a simțit-o era comparabilă cu ce simțise când sora ei murise de cancer în 2008. În acest film realizat cu o puternică tușă personală, Abbott privește în paralel durerea pierderii unui om apropiat cu durerea umanității întregi în fața pierderilor datorate de criza climatică.

În toate locurile pe care le străbate în timpul călătoriei ei cinematografice, Abbott descoperă că oamenii resimt același timp de tristețe copleșitoare, fie că vorbim despre Inuiții care se confruntă cu consecințele topirii ghețarilor, sau despre populațiile din Australia ale căror zone rezidențiale împreună cu fauna și flora au fost mistuite de flăcări, sau membrii comunităților amazoniene care se opun dezvoltărilor cerute de industria minieră și refuză să trăiască devastarea pe care o poate aduce. Tristețea aceasta se poate transforma în furie, acțiune sau speranță.

Toate aceste emoții împreună cu muzica dramatică oferă o experiență cinematografică tulburătoare. Linia narativă este și una a renașterii – sora lui Abbott se împacă cu ideea inevitabilei morți și datorită observării lumii naturii.

Event Details
Sponsors