MARELE PREMIU ALPIN FILM FESTIVAL 2021
MV5BY2EyMDcxYTQtZDA1My00YjIzLTk2YzMtNWEwZDNkNGZhYWM5XkEyXkFqcGdeQXVyNjkwMzczOTM@._V1_

THE WALL OF SHADOWS

regizor: eliza kubarska

Synopsis: Regizorul multi-premiat Eliza Kubarska (K2 – Touching the Sky) se întoarce în Himalaya. O familie de șerpași încalcă un tabu și se urcă pe Kumbakarna, cel mai sfânt dintre munți, pentru a aduna bani ca să susțină educația fiului lor. Ei însoțesc o expediție europeană pe un munte care nu mai fost escaladată pânp acum. Vor trăi ei mânia zeilor acestui munte?

Premiu oferit de

Consiliul Județean Brașov

CEL MAI BUN FILM ROMÂNESC
wood-560002l

LEMN

regizor: Monica Lăzurean-Gorgan, Ebba Sinzinger, Michaela Kirst

Synopsis: Filmul Lemn prezintă investigațiile desfășurate în România, Peru, Rusia și China de Alexander Von Bismarck, care reușește să urmărească, sub acoperire, mașinațiunile comerțului internațional cu lemn. Scopul lui principal este acela de a promova o schimbare în conștiința societății politice și civile, ajutând la crearea un nou cod de conduită pentru economia globală și consumatorii din lumea întreagă. LEMN vorbește despre corupție, politică și indiferența autorităților, dar și despre așa-zisele sisteme de control și felul în care aceste sisteme pot preveni situații în care interesele unor indivizi devin mai importante decât interesul comunității.

Premiu oferit de

Primăria Municipiului Brașov

TROFEUL CARPAȚI
România-sălbatică---AFIȘ

ROMÂNIA SĂLBATICĂ

Regizor: Dan Dinu, Cosmin Dumitrache

Synopsis: ROMÂNIA SĂLBATICĂ este cel mai complex documentar dedicat naturii din țara noastră și promite publicului filmări în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării. Început în 2018 de către Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, filmul documentar va prezenta natura țării noastre așa cum nu s-a mai făcut până acum și va încununa munca depusă de întrega echipă și de toți colaboratorii implicați timp de mai bine de 10 ani în acest proiect.

Premiu oferit de

Fundația Conservation Carpathia