Evenimente Alpin Film Festival 2024

Expoziție Fotografie – The Climbers

Jim Herrington SUA

În anii 1990, fotograful Jim Herrington a început un proiect dedicat portretizării legendelor alpinismului din secolul XX. Timp de 20 de ani, a fotografiat alpiniști activi între anii 1920-1970, cunoscuți pentru explorarea unor vârfuri neatinse. Rezultatul este cartea The Climbers, cu 60 de portrete alb-negru ale acestor pionieri în vârstă, reflectând asupra vieții lor. Cartea explorează pasiunea extremă și ce înseamnă să îmbătrânești. The Climbers a câștigat premii la Festivalul Banff în 2017 și a fost expusă internațional.

MARȚI 17 septembrie 2024 ora 18.00 – eveniment lansare EXPOZIȚIE FOTO – ”THE CLIMBERS” în prezența lui JIM HERRIGTON

Perioadă expoziție: 16 Septembrie – 17 Octombrie

Expoziție de desen și pictură – Muntele

Dorin Crețu – Franța

Dorin Crețu, artist român născut la Brașov în 1956, revine în orașul natal după mai bine de patru decenii cu o nouă serie de picturi intitulată Muntele, prezentată parțial și la galeria Annart din București. Lucrările sale reflectă un demers artistic ce îmbină reflecția asupra actului creativ cu o confruntare interioară. Stabilit la Paris din 1990, Crețu este cunoscut pentru pictura și grafica sa la granița dintre abstract și figurativ, folosind o tehnică originală pentru a crea motive geometrice și florale. A expus în orașe importante și are lucrări în colecții renumite din Franța și România.

Perioadă: 16 Septembrie – 17 Octombrie

 EXPOZIȚIE FOTO – FAUNA

Cele mai bune fotografii realizate de cei mai cunoscuți artiști fotografi WILD din România.

în parteneriat cu FORONA

Data: 16 Septembrie – 17 Octombrie

 

EXPOZIȚIE FOTO – Best of FORONA

Data: 16 Septembrie – 17 Octombrie

 

Munții lui Carl Lehmann

Alpin Film Festival, în parteneriat cu Asociația Carpatină Ardeleană a turiștilor – SIEBENBÜRGISCHER KARPATENVEREIN – SKV, OLIMPIA, Muzeul Sportului și Turismului Montan și Arhivele Bisericii Negre din Brașov, vă propune o conferință specială care să reflecte personalitatea unui mare montaniard al Istoriei Muntelui din România. Carol Lehmann (n. 17 martie 1894, Bran, Brașov, România – d. 1 iunie 1990, Brașov, România), cunoscut și sub numele Carl Lehmann a fost un alpinist, fotograf și ghid montan de origine săsească. Figură deosebită a alpinismului românesc, el a contribuit la dezvoltarea mișcării montane, realizarea unor poteci turistice și adăposturi montane în România.

Data: 19 Septembrie

Ora: 16:00 – 18:00

10 Ani de “Poteci Spre Inima Ta“

Ioan Stoenica

ALPIN FILM FESTIVAL va propune o seara aniversară dedicată celor 10 ani decand IOAN STOENICA promovează și ne poarta cu poveștile sale filmate , pe crestele munților din România. Este un serial extrem de popular în randul montaniarzilor de la noi din țara și din străinătate și intalnirea cu IOAN va fi sigur una de poveste.

Data: 19 septembrie

Ora 18.30

 

Masă rotundă cu tema – „Unde s cabanele…

Vă invităm la o discuție liberă despre situația cabanelor din România, trecut prezent și viitor. Vor participa reprezentanți ai ASOCIAŢIEI CARPATINE ARDELENE A TURIŞTILOR – SIEBENBÜRGISCHER KARPATENVEREIN – SKV, Asociația Societatea Carpatină Ardeleană (Erdélyi Kárpát-Egyesület – EKE), Asociatia OM PE MUNTE, Asociaţia Montană Carpaţi, alți invitați.

Dată: 20 Septembrie

Ora: 16.00 – 18:00

Un munte de carte – Șuetă literară cu tema Avem carte de munte și aventură?

ALPIN FILM FESTIVAL propune o discuție liberă plecând de la tema “Avem sau nu carte de munte și aventură în România?”. Organizată în parteneriat cu Facultatea de Literatură a Universității Transilvania din Brașov, discuția va reuni editori, jurnaliști și scriitori care sunt cunoscuți pentru cărțile apărute în această zonă literară de nișă: Mihai Ogrinji, Director Editura România Pitorească, Marius Chivu, Ioana Coșman, reprezentanți ai editurilor Humanitas și Polirom, alți invitați cunoscuți care vor discuta liber despre aceasta problemă din peisajul de carte din România.

Data: Sâmbătă 21 Septembrie

Ora: 14:00 – 16:00

EVENIMENTE SPORTIVE

Atelier Turn de Cățărat

La ediția 2024 a ALPIN FILM FESTIVAL, vă așteptăm din nou la cel mai popular atelier sportiv, dedicat celor mici și curajoși! Atelierul de cățărat se va desfășura în Parcul Nicolae Titulescu, unde copiii își pot testa curajul și abilitățile de escaladă alături de campionii de la Asociația Climb Again și de membrii Clubului Alpin Român – filiala Brașov.

Participanții vor avea parte de premii atractive oferite de sponsorii evenimentului, iar distracția este garantată. Vino să te aventurezi în centrul Brașovului! Atelierul este susținut de Catena – Farmacia Inimii pentru inimile curajoase.

Data: 21-22 Septembrie

Ora: 11:00 – 18:00

Orientare în labirint

La ediția din 2024, cu sprijinul Clubului Sportiv Babarunca, vă invităm la cel mai simpatic și dinamic atelier sportiv pentru toate vârstele: Maze Orienteering/Orientare în Labirint. Evenimentul va avea loc în Parcul Nicolae Titulescu și este deschis atât copiilor, cât și adulților.

Maze-O este o ramură distractivă și antrenantă a Orientării sportive, ușor de înțeles și de practicat. Combinând viteza de deplasare cu viteza de gândire, acest atelier are un puternic rol educativ și este ideal pentru toți participanții – de la copii la sportivi în căutare de antrenament.

Cei mai rapizi vor fi recompensați cu premii oferite de sponsorii noștri. Vă așteptăm la distracție și aventură în centrul Brașovului!

Data: 21-22 Septembrie

Ora: 11:00 – 18:00

Yoga of Presence with Carlos L`Abbate

Yoga of Presence este mult mai mult decât o clasă de fitness, un concept special adus în România de Carlos L’Abbate, o practică ce aduce armonie atât corpului, cât și minții.
Născut în Argentina, Carlos L’Abbate a fost învățător de școală primară în tinerețea sa și și-a dedicat o mare parte din viață lucrului cu copiii fără adăpost și cu persoanele în vârstă. El trăiește și predă Yoga of Presence în București de peste 15 ani și a lansat până acum 2 cărți ”About Presence”/ ”Despre Prezență” și ” Pause for a Moment”, disponibilă momentan doar în limba engleză.
În cadrul Alpin Film Festival 2024, Carlos L’Abbate va ghida o sesiune de Yoga of Presence care va ghida participanții spre conectarea cu natura, pentru a-i împrumuta forța și armonia, acordând atenție momentului prezent.
„Pentru a ne conecta cu adevărat cu natura, trebuie mai întâi să ne conectăm cu noi înșine. Pentru a realiza acest lucru, este necesar un stil de viață armonios – unul care se aliniază cu legile universale ale naturii și umanității. Trăind astfel, putem recunoaște interconectarea tuturor existențelor și putem înțelege că acțiunile noastre, fie ele mari sau mici, influențează bunăstarea celorlalți și a lumii din jurul nostru.”

Data: 22 Septembrie

Ora: 11:00 – 12:30

Sesiunea va fi predată în limba engleză. 

Participanții sunt rugați să își aducă propria saltea de yoga și să se asigure că au condiția fizică necesară pentru a executa mișcările explicate și exemplificate de Carlos L`Abbate.

Te aștepăm

Un festival dedicat muntelui și filmului

Trăiește emoția explorării și lasă-te inspirat de curajul și determinarea celor care sfidează limitele!