VERNISAJ EXPOZITIE DE SCULPTURA STELĂ

VERNISAJ EXPOZITIE DE SCULPTURA STELĂ

ALPIN FILM FESTIVAL organizează o Expozitie Eveniment pentru prima ora in Romania, în parteneriat cu Regiunea italiană Valle d’Aosta si Muzeul Muntelui din Zakopane.

Artistul italian DONATA SAVIN expune la Brasov în Sala Mare a Băncii de Culturà Apollonia lucràrile sale extrem de apreciate în întreaga lume, pentru felul în care interpretează și dă forme rocilor din „Valea Aosta” aflată iî apropierea masivului Mont Blanc
Donato Savin, un nume deja cunoscut la nivel internațional, este unul dintre cei mai renumiți artiști din Valea Aostei, un meșter artizan contemporan care interpretează și dă forme rocilor din munți săi. S-a făcut remarcat prin mai multe tipuri de realizări, dar mai ales prin Stelele sale – Zeități de piatră – cărora această expoziție le este dedicată. O reinterpretare a unei dimensiuni ancestrale, care plutește în aerul Văii Aosta, loc unde trăiește și lucrează – comuna Cogne, în satul Epinel.
Curatorul acestei expozitii este ALDO AUDISIO cel care a fost timp de 40 de ani Directorul Muzeului Muntelui din Torino, Acesta va fi prezent la Vernisaj împreună cu DONATO SAVIN .

evenimentul este organizat cu sprijinul REGIUNII AUTONOME A VĂII AOSTA, INSTITUTUL ITALIAN DE CULTURĂ BUCURESTI si MUSÉE DES TATRAS ZAKOPANE (POLONIA)

Event Details