JUMĂTATE DE AN – ALB

JUMĂTATE DE AN – ALB – doc. / regizor Pandeli Ceco / 30 min

PIATA BRASSAI – 6 SEPTEMBRIE – ORA 21.30

RO: Kol Caka este un bărbat în vârstă de 76 de ani, care cu turma sa de oi călătorește între munții  din nordul Albaniei pentru a se bucura de bunăstarea naturii timp de jumătate de an, din primăvară până în toamnă.
S-a născut în pajiștile înalților masivi montani albanezi , a crescut acolo, a devenit bărbat, a muncit în fiecare zi, a condus turma de oi la pășunile bune, a plantat copaci care îi poartă numele, adună medicamente, ajută la economia și viața familiei. în armonie cu natura.
Drumul pentru a merge la valea unde se află casa strămoșilor săi este foarte dificil primăvara. Zapada inca nu s-a topit in munti si vremea este imprevizibila, dar paradisul ascuns il cheama jumatate din an, in timp ce cealalta jumatate este iarna inghetata.

ENG: Kol Caka is a 76-year-old man, who with his flock of sheep travels between the Alpine mountains in North of Albania to enjoy the bounty of nature for half a year, from spring to autumn.
He was born in the meadows of the high Alps, grew up there, became a man, worked every day, led the flock of sheep to the good pastures, planted trees that named after him, collects medicinal drugs, helps the family’s economy and lives in harmony with nature.
The road to go to the valley where his ancestors’ house is located is very difficult in the spring. The snow has not yet melted in the mountains and the weather is unpredictable, but the hidden paradise calls him for half the year, while the other half is the frozen winter.

Event Details